Curs de teatre social a Cal Temerari. Inscripcions obertes

Data: 
dilluns, 5 octubre, 2020 - 20:00 a dimarts, 6 octubre, 2020 - 21:45

 

El curs de Teatre Social organitzat pels Tallers de Teatre de  Silvia Servan es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny), els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.

FINALITAT: El teatre és una forma artística d’expressió molt potent però també és una font de coneixement de nosaltres mateixos i del nostre entorn. El teatre social proporciona les eines per a poder visualitzar i reflexionar sobre nosaltres i la nostra realitat i transformar-la. Aquest curs pretén oferir un espai constant de reflexió i creació a través de les diferents tècniques que ens aporta el teatre socialposant-les en pràctica i compartint-les amb l’entorn en que vivim.

OBJECTIUS

- Fomentar el coneixement d’un mateix i de la realitat que l’envolta a través de l’esperit crític.

- Aprendre les diferents tècniques que utilitza el teatre social per a la reflexió i la resolució de conflictes.

- Crear un espai constant de reflexió i transformació de la realitat en que vivim.

- Treballar paral·lelament tècniques de l’actor: cos, veu i interpretació.

- Crear iposar en pràctica diferents espectacles d’impacte social a través de la Pedagogia de l’Oprimit d’Augusto Boal.

A QUI VA DIRIGIT: Aquest curs va dirigit a qualsevol persona major de 18 anys quetingui interès en formar-se a través de les diferents tècniques que ofereix el teatre social. Es treballaran específicament cada una d’elles i es realitzaran espectacles d’impacte socialque es durant a terme tant al teatre com al carrer (sempre que es pugui degut a la situació sanitària actual que vivim). No és necessari tenir coneixements previs de tècnica teatral ja que paral·lelament es farà un treball de cos, veu i interpretació.

METODOLOGIA: Durant aquest curs es realitzaran diferents jocs, exercicis idinàmiques per tal de poder crear la disponibilitat necessària per a treballar tècniques especifiques del teatre social com:

- Teatre imatge

El Teatre imatge és una branca del Teatre de l'Oprimit que tracta de reflectir idees, situacions o emocions mitjançant imatges. L'objectiu és fer-ne un anàlisi i deslligarla paraula del seu context (cultural, social o polític) mitjançant un llenguatge visual, que implica un treball corporal, gestual i emocional sovint més creatiu i crític

- Teatre Fòrum

El Teatre Fòrum és una de les branques del Teatre de l’Oprimit amb l’objectiu de presentaruna escena o una obra on s’observa una situació d’opressió que el protagonista no sap com enfrontar. Els espectadors són convidats a reemplaçar al protagonista i a provar totes les possibles solucions, idees o estratègies per tal de resoldre el conflicte. És un assaig col·lectiu per a l’acció real.

- Teatre Invisible

El Teatre Invisible és una de les branques del Teatre de l'Oprimit creada per intervenir, a través del teatre, en la quotidianitat de la gent fent visibles conflictes socials silenciats per generar un canvi d’opinió o d’actitud en el públic que hi participa.

SESSIONS: Octubre (5, 19, 26), novembre (2 ,9 ,16 ,23, 30), desembre (7, 14, 21, 28), gener (4, 11, 18,25), febrer (1, 8, 15,22), març (1, 8, 15 i 22), abril (12, 19,26), maig (3, 10, 17, 24, 31) i juny(7, 14, 21,28).

QUOTES: 30 euros mensuals

INSCRIPCIONS A: https://tuit.cat/xfyJA

PROTOCOLS COVID-19: Les sessions s’adaptaran als protocols santaris vigents.

- Ús de mascareta si no es pot mantenir la distància

- Ús del gel hidroalcohòlic abans i després de la sessió

- Desinfecció i ventilació de l’espai