Fer objecció en 5 passos

Fer objecció fiscal a la despesa militar és responsabilitzar-se dels propis diners, evitar que serveixin per finançar l'exèrcit espanyol i, per contra, destinar-los a projectes socials de construcció de pau. Fer-ho és senzill i, tot i estar fent una acció de desobediència civil, no hi ha precedents de sancions o multes.

Es proposa objectar la quantitat simbòlica de 100€ o fer-ho proporcional a la nostra renda, tenint en compte que l’Estat destina aproximadament un 4% del pressupost a despeses militars segons el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Coneix més!Preguntes freqüents

1 No acceptis l'esborrany de la declaració de la renda.Encara que no arribis al mínim establert, fes la Declaració, probablement et sortirà negativa i et retornaran part dels impostos que has pagat.

2 Fes la teva declaració amb el programa RENDA WEB de l'Agència Tributària, abans d’enviar-la a Hisenda:

  • Ves a la pàgina Resum de declaracions
  • Clica damunt l’import de Retencions i altres pagaments a compte
  • A la casella 548 indica l’import que vols objectar, per exemple 100€
  • Entrega online la declaració a Hisenda, imprimeix-te el PDF de resguard i anota’t el número de referència.

3 Fes una transferència de la quantitat objectada a un projecte social.posant com a concepte "Objecció fiscal", com per exemple a Cal Temerari (ES89 3025 0014 0114 0004 5472) o una altre destinació alternativa (1|2). Imprimeix el comprovant de la transferència. Imprimeix el comprovant de la transferència.

4 Incorpora les teves dades a la carta al Ministeri d'Hisenda i imprimeix-la.

5 Entrega a Hisenda, secció Registre, el resguard de la declaració, el comprovant de la transferència i la carta del Ministeri d’Hisenda.

Tallers presencials

Podeu venir a resoldre dubtes amb la vostre objecció fiscal el 15 de maig, a les 19h

Informa de la teva objecció al cens d’objectors fiscals per tenir dades de la campanya a obfiscal@pangea.org

Troba'ns a contacte@caltemerari.cat

 

Últimes notícies

Es realitzarà en sessions setmanals, cada una de dues hores seguint el calendari del curs escolar (octubre-juny). Els dilluns de 20:00h a 22:00h a Cal Temerari.


INSCRIU-TE A: https://tuit.cat/xfyJA ...

Cal Temerari va néixer al 2015 com un espai cultural i cooperatiu de Sant Cugat on potenciem iniciatives transformadores des de la participació ciutadana.

Ja tenim el cartell de la programació trimestral!


Consulta'l aquí baix!

El passat dissabte 21 de setembre es va celebrar una nova Assemblea Oberta de Cal Temerari. Comencem una nova temporada repescant algunes qüestions pendents i entomant-ne de noves.