L'espai

Fins a mitjans dels anys noranta era normal veure el Peret de Cal Temerari, amb el seu carro i matxo, pels carrers de Sant Cugat. Ell va ser el darrer pagès de la nostra ciutat, tot i que la seva família ha mantingut amb orgull el nom de Cal Temerari.

Situada al Carrer Plana de l’Hospital 26, és una finca històrica de 360m2 relacionada amb el món vinícola, de quan Sant Cugat era una vila eminentment agrícola.

Per la seva antiguitat conserva components de valor arquitectònic i constructiu que la situen com un element de valor patrimonial especial. Antiga residència amb pati, era, corral i un cup per al raïm, té les característiques típiques d’una casa de pagès a ciutat.

 

 

Actualment l'espai es divideix en diverses sales

Mapa Cal Temerari Mapa Cal Temerari primer pis

SALA PINS DEL VALLÈS Sala principal de Cal Temerari destinada a espai de co-treball per al viver de cooperatives. Alhora sala d'actes per les activitats principals de Cal Temerari, amb capacitat per 70 persones.

EL COLOMER El que antigament havia allotjat coloms i conills avui en dia és una sala de reunions polivalent per a les cooperatives del CincroCoop i per entitats i col·lectius que s'hi vulguin reunir. Equipada amb projector i pissara.

L'ALCOVA La que havia estat la sala principal de dormitori és avui un despatx dedicat a la promoció de l'economia social i solidària.

LA CUINA SOCIAL Espai de cuina social disponible per entitats i col·lectius, així com socis particulars. Pensada tant per a penyes gastronòmiques com per cuinar àpats populars

EL CELLER Antiga sala principal compta amb el cup de vi restaurat allotja ara el menjador de la Taverna de Cal Temerari

L'ENTRADA Espai d'entrada principal a la casa en la seva distribució antiga és ara un despatx dedicat a entitats i col·lectius

L'EIXIDA El pati o part de darrere de tota casa de pagès ara amb el pou d'on s'extreia l'aigua restaurat és un espai diàfan i de terrassa de la Taverna

LA QUADRA Antigament havia allotjat el carro i cavalls avui és una sala polivalent per entitats usada per les cooperatives de consum per la recollida de cistelles de menjar ecològic

 

Pots consultar la disponibilitat de les sales: